Forside » Om oss

Om oss

Yukigassen Norway

Yukigassen er en snøballkrig-konkurranse av den japanske sporten Showa-Shinzan. Yukigassen Norway er medlem av International Alliance of sport Yukigassen – IAY via organisasjonens europeiske avdeling. Yukigassen arrangeres årlig i Vardø i mars måned.

Yukigassen Norge kan arrangere konkurranser andre aktuelle steder i Norge innenfor Yukigassen Norway sitt virke- og forretningsområde, bistå andre aktuelle arrangører som etter avtale og tillatelse fra Yukigassen Norway ønsker å arrangere konkurranser med Showa-Shinzan International Yukigassen. Yukigassen Norge skal virke til utbredelse av sporten gjennom lisensiering av merkenavn, salg av artikler, utstyr og utleie av utstyr og kunnskap.

Kontaktinformasjon

Kontaktinformasjon:
E-post: post@yukigassen.no
Facebook: Yukigassen Norway

Org.nr: 985 299 803

Kontaktinformasjon for deltakende lag:
Ta kontakt med arrangementsleder/styreleder

Hva er Yukigassen?

Yukigassen er et snøballspill for lag som kom til Vardø og Norge fra Sobetsu i Japan.  Sobetsu er en by som ligger nord i Japan, ikke så langt i fra den mer kjente byen Sapporo.  Her ble denne vinteridretten utviklet på midten av åttitallet og er i dag en stor idrett i deler av Japan der det er vinter og snø.  Spillet ble presentert for Vardøværingene i 1996, og det første mesterskapet i Vardø ble arrangert i 1997.

Dagens Yukigassen i Japan er en stor idrett med ca 1000 lag og ti tusen spillere.  Det spilles seriesystem med sluttspill som avsluttes med et verdensmesterskap som foregår i midten av februar hvert år.

Yukigassen er kommet til Vardø og Norge for å bli.  Yukigassen Norway i Vardø innehar enerett til å utvikle og markedsføre denne idretten i Norge, og spillet er nå på tur til andre plasser i Norge for å vise seg fram.  Det blir en sikker vinner.

Vardø avholder årlig Nordisk Mesterskap i Yukigassen, i tillegg til VM i Yukidans som er en dans til ære for snøen.

Ledere av Yukigassen Norway

Kjersti Irina Rosanoff Aronsen

Arrangementsleder

117344286_652676478712403_7798605273558663354_n[1]

📞 47 26 57 70

Roy Arne Karslen

Styreleder

Yukigassen Murmansk 2020

📞 91 10 80 01

Arrangementskomiteen

Arrangementskomiteen er ansvarlig for å årlig arrangere Yukigassen i Vardø i mars måned. Herunder har arrangementskomiteen det overordnede koordineringsansvaret for å arrangere snøballkrig-konkurransen, som avholdes med historiske rammer på Vardøhus festning.

Underkomiteer av arrangementskomiteen:

  • Crew
  • Dommergruppa
  • Skulpturgruppa

Styret i Yukigassen Norway

Styret i Yukigassen Norway har ansvar for økonomi og administrasjon knyttet til Yukigassens virkeområder i Norge.

Link til Brønnøysundregistrene