Yukigassen er en snøballkrig-konkurranse av den japanske sporten Showa-Shinzan. Yukigassen Norway er medlem av International Alliance of Sport Yukigassen – IAY gjennom organisasjonens europeiske avdeling. Yukigassen arrangeres årlig i Vardø i mars måned.

Om oss

Yukigassen er en snøballkrig-konkurranse av den japanske sporten Showa-Shinzan. Yukigassen Norway er medlem av International Alliance of Sport Yukigassen – IAY gjennom organisasjonens europeiske avdeling. Yukigassen arrangeres årlig i Vardø i mars måned. 

Les om reglene

Yukigassen Norge kan arrangere konkurranser andre aktuelle steder i Norge innenfor Yukigassen Norway sitt virke- og forretningsområde, bistå andre aktuelle arrangører som etter avtale og tillatelse fra Yukigassen Norway ønsker å arrangere konkurranser med Showa-Shinzan International Yukigassen. Yukigassen Norge skal virke til utbredelse av sporten gjennom lisensiering av merkenavn, salg av artikler, utstyr og utleie av utstyr og kunnskap.

Hva er Yukigassen?

Yukigassen er et snøballspill for lag som kom til Vardø og Norge fra Sobetsu i Japan. Sobetsu er en by som ligger nord i Japan, ikke så langt i fra den mer kjente byen Sapporo.  Her ble denne vinteridretten utviklet på midten av åttitallet og er i dag en stor idrett i deler av Japan der det er vinter og snø.  Spillet ble presentert for Vardøværingene i 1996, og det første mesterskapet i Vardø ble arrangert i 1997.

Dagens Yukigassen i Japan er en stor idrett med ca 1000 lag og ti tusen spillere.  Det spilles seriesystem med sluttspill som avsluttes med et verdensmesterskap som foregår i midten av februar hvert år.

Yukigassen er kommet til Vardø og Norge for å bli. Yukigassen Norway i Vardø innehar enerett til å utvikle og markedsføre denne idretten i Norge, og spillet er nå på tur til andre plasser i Norge for å vise seg fram. Det blir en sikker vinner.

Vardø avholder årlig Nordisk Mesterskap i Yukigassen, i tillegg til VM i Yukidans som er en dans til ære for snøen.

Yukidansen 

YukiTeam

Yukiteamet består av arrangementskomiteen og dens underkomiteer samt Yukigassens styre.

Marie Johanne Esbensen

Marie Johanne Esbensen

Arrangementskoordinator

Koordinator for arrangementet og alle underkomiteer

Roy Arne Karlsen

Roy Arne Karlsen

Styreleder

Ansvar for foreningens økonomi og administrasjon