TUSEN TAKK

Tusen tusen takk til alle lag, deltakere, publikum, supportere, dommere, frivillige, skulpturgruppen, Vardøhus Festning, sponsorer og arrangementskomiteen for at årets Yukigassen 25 års jubileum ble en suksess.

Årets Yukigassen og veien dit

Yukigassen 2022 var svært preget av usikkerhet knyttet til koronasituasjonen. Ved inngangen til året var det strenge restriksjoner i kulturlivet som følger av den spente situasjonen rundt omikron. Styret og komiteen hadde likevel planene klare for å arrangere Yukigassen på kort varsel, og ventet bevisst lenge før man eventuelt valgte å avlyse.  

Cirka 1 måned før Yukigassen skulle gå av stabelen åpnet Norge igjen, og vi kunne gledelig meddele at årets festival ville bli en realitet. Det var likevel mye som skulle på plass, og kanskje det mest utfordrende har vært å få spikret et program vi kunne være stolte av. 

I årets turnering var det påmeldt 21 lag, noe vi er veldig glade for på så kort varsel. Det har vært tilbakemeldinger på at det har vært utfordrende for lag å skaffe overnatting på så kort varsel. Vi har som regel likevel klart å finne en tilfredsstillende løsning på dette.  

Lørdag ble det arrangert innledende runder i gruppespillet med totalt 34 kamper fordelt på 5 grupper. De første tre kampene fordelt på tre baner ble spilt klokken 11, og den siste kampen ble spilt rundt klokken 15:40. Tilbakemeldingene fra dommere, spiller, lag og ansvarlig i snøballteltet har vært svært gode. Det er kanskje første gangen at vi opplever Yukigassen med sterk vind (omtrent 27 meter per sekund) uten forsinkelser. 

Rundt klokken 14:00 lørdags formiddag meldte politiet at “Grunnet kraftig vind i Vardø oppfordres folk til å holde seg innendørs [...]” samtidig som kampene foregikk på festningsområdet. Også vi fikk oppleve utfordringer med vinden, og lørdags morgen måtte snøballteltet festes og sikres ytterligere. 

Søndagen ble sluttspillet satt i gang klokken 12 med 8 lag (8 kamper). Dette gikk også som planlagt, og finalen ble spilt rundt klokken 15:30 med prisutdeling umiddelbart etterpå.  

Årets resultater

1. plass (Nordiske mestere 2022): Små Rasmus etterkommere
2. plass: Newton Heath
3. plass: Yeti

Små Rasmus etterkommere

Årets priser

Yukikonge: Marius Endresen (Yeti)
Yukidronning: Rita Bakken (Newton Heath)

Årets nykommer: Kommandantenes baller
Årets spiller: Sandra Eriksen (Knallisan)
Folkets favoritter: STILL RØNNING

Golden Glove: Tim Antonsen (Yeti) og Lone Bangsund (Små Rasmus etterkommere)
Ungdommer: Emine Gamst og Maxim

Se flere bilder fra årets Yukigassen

Se resultatene fra årets Yukigassen